Voor het eerst in de geschiedenis heeft Viersel afgelopen weekend moeiteloos meer dan 1000 deelnemers gehaald,  een record.  Bestuur en organisatie mogen terecht trots zijn.

Op zaterdag kwamen zowat 550 atleten aan de start (alle reeksen).   Op het BK jeugd  behaalde Yorben Verboven uit Pulle de gouden medaille, de kampioen van België.

Een dolgelukkige Yorben Verboven : ‘Wat een opluchting, de belangrijkste titel van het jaar mee naar huis kunnen nemen, het BK jeugd B. Ook al was het geen gemakkelijke klus.   Maanden, weken en dagen voorbereiden op het BK, zorgen dat alles prima kon verlopen en dan zat het er hopelijk wel in om op podium te staan. Dit resultaat is te danken aan al mijn trainers voor de prima begeleiding. Merci.'

De wedstrijddag

Yorben : ‘Met klamme handjes naar de zwemstart en hopen dat alles vlot verloopt. Ik was zeer goed weg met zwemmen en kwam als 2e uit het water. Snelste wissel en met 20" achtersprong naar het fietsonderdeel.   Het fietsen ging zeer vlot en kon vrij snel de aansluiting maken bij Simon, maar het groepje achtervolgers haalde ons in en we waren met z'n 5 de wisselzone in en bijna samen uit.   Tijdens het lopen maakte ik het verschil en de supporters riepen mij naar de finish.

Dat was pas genieten.  500-10-3 in een tijd van 36'35" en 40" voorsprong’,  juicht Yorben.    

Een dikke proficiat !  

Foto’s Dirk Smolderen De Smollie / Nnieuws.